Poszukuje drzewa liściastego które długo utrzymuje liście i nie bałagani myśle o ambrowcu bardzo mi sie podoba czy ktoś posiada i napisze kiedy zaczyna gubić liście?
Doradzcie, szukam drzewa szybko rosnacego, jednek gleba nie jest zbyt zyzna, raczej piaszczystaa i dosc sucha. Myslalem np. O debie czerwonym, brzozie ermana lub chinskiej ale moga byc inne.. Chcialbym dosc szybko odgrodzic sie od bloku ktory powstal w sasiedztwie, mimo ze mam maly ogrod to potrzebne sa wyzsze drzewa...
Szukam wąsko rosnących, albo z niedużą koroną, niewysoko (szczepione, pendula?) drzewek. Musiałam wysadzić szczepione na 1,5 m klony golden globe (w środku będzie wiśnia Umbraculifera), przypalało je letnie słońce. Może być też iglaste. Bardzo proszę o pomoc. To zdjęcie tego miejsca już po wysadzeniu Nigry (wskazówka Danusi, żeby przesadzić w inne miejsce) i klonów. Zamiast okrytych teraz hortek ogrodowych będą tam vanille fraise, myślę 5 starczy.
Witam
Chciałabym posadzić w małym ogrodzie na rabacie z iglakami drzewko liściaste.Chodzi mi o drzewko o wąskim pokroju,które nie wymagałoby formowania i byłoby małych rozmiarów.Może być forma wrzeciona bądź płacząca.Czy są takie drzewka?