Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Odprowadzenie wody z rynien
U mnie podstawione beczki i tylko tyle. Może jeszcze ktoś podpowieInformacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Odprowadzenie wody z rynien
Myślę że w dobie globalnego ocieplenia odczuwamy coraz bardziej deficyt wody a w ogrodzie szczególnie. Jak widzę odprowadzenia deszczówki z rur spustowych do pobliskiej rzeki czy strumyka to śmiech mnie ogarnia. Szanujmy darmową deszczówkę aby mieć czym podlewać rośliny w czasie suszy. Też mam tak jak Ewa beczki pod rurą spustową ( 400 l). Celowo mam tak mam zamontowane rynny i rury spustowe aby woda zbierała się w jedną rurę zbiorczą. Wtedy nawet przy małych opadach, woda do podlewania jest. Można zakopać duży zbiornik do ziemi w pewnym oddaleniu od domu, zamontować pompę i np. zraszacze. Są też żwirki owinięte włókniną czy inne systemy ( Danusia to pokazywała) w którejś ze swoich aranżacji.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Odprowadzenie wody z rynien
raczej nie pomogę bo u mnie było kawałek kopania w tym temacie ale pokażę moją studzienkę , która łapie całą deszczówkę z domuInformacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Odprowadzenie wody z rynien
Dzięki kochani za poradyInformacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Odprowadzenie wody z rynien
U mnie są zakopane skrzynki rozsączające.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Odprowadzenie wody z rynien