Ja to widzę oczami wyobraźni! Będzie mega! A przede wszystkim niestandardowo.Ta rabata będzie przykładem ze czasem warto kilka razy podchodzić do tematu. Pinem juz jestem zachwycona.a najpóźniej za 3 lata będziemy piały nad Twoja rabatą.
Ale ciągle brakowało mi tam piętra. Niedaleko stoi wysoki blok i chciałam go czymś zasłonić. Na wiosnę kupiłam 2 świdośliwy.
Zdecydowałam się na bardziej minimalistyczne nasadzenia i zabrałam stamtąd hosty, jarzmianki i rozchodniki. Mają zostać kostki z bukszpana i hakone.
Tak myślałam, że Tobie będzie się podobać. Ja też lubię minimalistycznie. Ale co zrobić, jak lubię też maksymalistycznie?
Staram się to jakoś pogodzić.
Reszta ogrodu przeszła tylko drobne poprawki.
Na wiosnę przycięłam radykalnie olbrzymią tuję. Zrobiło się miejsce, więc musiałam uzupełnić:
Na rabacie pod płotem bez większych zmian. Magnolia ma dwa kwiatki. W miejsce zawilców pojawiły się rozchodniki. Zawilce wyjechały, bo posadziłam świdośliwy.
HAnia z każdą pokazana przez Ciebie zmianą coraz bardziej mi się podoba! !! I podoba mi się konsekwencja kolorystyczna.Rozumiem że walczysz z chciejstwami .Ale wychodzi Ci to o wiele lepiej niż mi.Gratuluję poczynań i pięknego ogrodu teraz i w przyszłości. Kawał pracy wykonałas.